ОТ НИКЪДЕ НАДЕЖДА ВЗОРЪТ НЕ ВИДИ

4 Февр

Прокуратурата върна на Изпълнителната агенция „Главна  испекция па труда“ изпратения сигнал за фирми,  които не си изплащат работните заплати на работниците. Нещо повече. Прокуратурата напомни на агенцията ГИТ, че всъщност тя е тази, която  като  компетентен орган  трябва да се произнесе по случая. Това е ярък, показателен пример на некомпетентността на нашата администрация,  която създава непрекъснато „параграф 22“. Ама къде ли са се дянали профсъюзите? Оказа се, че те правели  изчисления за това, колко лева ще са необходими на четиричленно семейство за да преживее месеца  без излишен лукс, ама и без лишения.

Бивш финансов министър  с далавера  бил свил 1.5 милиарда лева /според своя заместник/ и си развява байряка по телевизиите за да ни обяснява колко много сме спечелили от това, вместо да го поканят там където му е мястото. Масларова и тя  горката , вместо да отиде на „заслужен отдих с конфискация“, си разхожда новите обувки  из Япония и то на наша сметка. Завалията министър Нейков пък се заканил на алчните хлебари със съд, като че ли на тях им пука от това.

Съдът оправдал банкери,  които профукаха парите на банка-23 милиона лева, ама се оказа, че и парите ги няма. Те просто се били изпарили.

Омбусманът пък е призван да примирява позициите на спорещи граждани с представители на административните органи и да постига съгласие в общ интерес /ей това ако може някой да ми го обясни простичко/. Оцеляването на 90% на населението на държавата е масов спорт,  ама това не пречи да ни друснат и нова такса водомер,  да ни ръфат бездомни кучета, които се оказа, че имат повече права от хората.

Телефонни измамници вилнеят навсякъде, хепатит по хората, шап по животните, цените скачат с дни, и…в този труден момент се оказа, че лудия грип измества свинския и от никъде надежда взорът не види.

Advertisements

2 Коментари to “ОТ НИКЪДЕ НАДЕЖДА ВЗОРЪТ НЕ ВИДИ”

  1. Добромир 04.02.2011 at 14:16 #

    Абсолютно точна статия-злободневка!Поздрави!Уцелено е в десятката.Не знам защо,но имам странното усещане,че държавата се разпада пред очите ми,или поне държавните институции са абсолютно неефективни,неадекватни и пред или вече разпаднали се.Вески се грижи за собственото и на семейството си оцеляване и на никой не му пука за човека или хората около него.Ако могат да те прецакат – ще го направят.Усетят ли те по-слаб – изяли са те с парцалите.В такъв момент кой може да мисли,че културата загива и че неотклонно се превърщаме в тълпа,населяваща обща територия;тълпа,управляваща се не по законите на демокрацията,а по правото на по-финансово имотния или на по-властимащия.Нищо общо нямаме вече с държавата в смисъла,в който я разбират политолози,историци,социолози и философи.И единственото нещо дето можеше да ни спаси като народ – спомена за миналото и съхраняване на традиционните за нацията ценносит,а не привнесените отвън американски консуматорски бълвочи,вече е унищожено.Вече сме били веднъж в тази ситуация – в навечерието на османското нашествие в края на ХІVв.,но златния век на културата и съхранената съкровищница се оказа онова,което ни спаси като народ от претопяване.Мисля си,че вече и това е унищожено и май,май – готови сме за поредния завоевател.А Вие,г-н Радев,се притеснявате за безизходното положение на българина.По-добре мислете как да си спасите кожата,пък държвата – тя е вече взела-дала!

    • Lyubomir Radev 04.02.2011 at 17:29 #

      Тя моята кожа няма кой знае каква стойност, но смятам, че това е най-страшното в момента -всеки да започне да спасява себе си.Може би това целяха тези няколко управления на държавата.Но когато един народ започне да загива и да се обезличава , тогава тежко и горко на тези които са го довели до това дередже.За разлика от алабите,нашите хора много търпят, ама после става страшно. Дано имаме повече разум, дано!Земята ни е богата, част от народа ни е работлив,има и мързеливци и андрешковци,измамници и др., но политиците са ни жалки и алчни.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: