Май се случи нещо

31 Ян

Отново „сиво“ежеднивие. Лек автомобил движещ се с висока скорост не спира на подаден от полицията сигнал. След кратко преследване полицаите залавят бегълците, които се оказват криминалнопроявени с извършени множество криминални престъпления, срещу които се водят много дела. Даже единия има условна присъда, ама каво от това. Естествено  на полицията и е много трудно да установи  чия собственост е автомобила. И май пак нищо.

Откраднаха автобус на столичен автотранспорт. Извършителя е задържан и пак май нищо.

Ученик отново откраднал автобус. Заловен е и най-покорно си признал,че краде автобуси защото желае да стане автобусен шофьор и май пак нищо.

Хванати са криминалнопроявени и осъждани  при кражба на пари от банкомати и май пак нищо.

Полицаи и вовенен крадат автомобил от министерство. Разкрити са и пак май нищо.

Съдът постановява седем дена арест на криминалнопроявено лице стреляло газов картечен пистолет пред фитнесзала,а брат му,също криминалнопроявен, пък е застрелян от бивш полицай след  станал скандал предизвикан от убития и тримата му приятели. Убийството е извършено в „състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, тежка обида или клевета“. Ааа тука май  се случи нещо.

 

 

 

Advertisements

4 Коментари to “Май се случи нещо”

 1. Svetlina 31.01.2011 at 21:19 #

  В такъв момент можеш да направиш само едно – да откраднеш сървъра на някое министерство 🙂

  • Lyubomir Radev 01.02.2011 at 19:20 #

   За съжаление не мога.

 2. Добромир 01.02.2011 at 13:54 #

  Ех,пък Веско Маринов си пее ли пее – „родната полиция ни пази“!Пази ни,ама от кого – не е ясно.Скоро чух една информация – продавачката на единия ъгъл при полицията в гр.Харманли – баба Вила имам предвид,взела,че написала донос в Хасково срещу съседите си на отсрещната страна,че продават цигари без бандерол.Каква била причината ли – причината не е в проявеното гражданско съзнание(колко нелепо звучи само),а в това,че била се ядосала задето при нея не ходи нито един клиент,пък при съседите на отсрщната страна на улицата сутрин има поне 10пенсионера.Най-интересното е,че при проверката наистина са били открити незаконни цигари.Тая случка поражда поне два въпроса.Единият е:какво точно правят местните полицаи след като буквално под носа им,на има-няма 100метра се продават цигари без бандерол.Ако е само да се явяват на работа и да вземат заплата – да си одят,ние вече имаме 240 хрантутници и тия са ни излишни.В подкрепа на това посочвам и публикация на Таня Чавдарова във в.“Харманлийски Наблюдател“,в която се говори как по улица „А.Константинов“ в отсечката при бившта Бубарска опитна станция почти нямало необрана от роми къща,ама в полицията не знаели нищо по простата причина,че никой от пострадалите на подава жалба.И не подава не за друго,а защото не вярва,че ще открият крадците и ще му върнат откраднатото.Вторият извод от първата случка е още по-интересен и той се корени в реакцията на хората,който научават за случката:никой не се възмущава от факта,че някой си продава цигари без бандерол,съответно не внася данъци,съответно хазната е празна,а оттам няма повишение на заплатите.Напротив – всеки е възмутен от постъпката на баба Вила – как може видите ли да топи тя съседите си.Чух даже,че пожарникарите дето редовно си купували цигари без бандерол от въпросното магазинче били обявили бойкот на баба Вила за един известен период и били отказали да купуват цигари.Изумително,нали!А пък вие г-н Радев сте тръгнали да се впечатлявате от факта,че някой бил взел нещата в свой ръце.Ами като няма читава власт,по-точно решимост от страна на тия дето получават заплати за това,че трябва да съблюдават спазването на законите,то очаквано е хората да вземат нещата в свои ръце.Даже си мисля,че много се забавиха.Мисля си обаче,че с тия хора дето не се интересуват от общия интерес,а единствено и само от собственото си благополучие(тук,хайде да си признаем,че и ние понякога попадаме) нещата биха могли страшно да загрубеят.Затова е хубаво полицията да чете тия ваши редове и да се замисли,ама хууууууубаво да се замисли над тях.

  • Lyubomir Radev 01.02.2011 at 19:11 #

   Браво!Коментар на човек с изградена гражданска позиция.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: